Stamboom van Johan Augenstein overleden ca. 1874
Deze website is opgemaakt in december 2023 met postuum dank aan Gitta, dochter van Tante Adeh (Bertha , een zus van mijn opa en dus een tante van mijn moeder) en daarmee mijn achternicht, die een hele hoop foto's had die ik na haar overlijden mocht ontvangen. Eerder had ze me al deze stamboom in geschreven vorm overhandigd en besproken. En natuurlijk ook heel veel informatie en familie achterhaald met behulp van het internet en diehierbij genoemde websites. Gitta vierde haar verjaardag vele jaren met een etentje bij de Chinees in Woudrichem. Naast vrienden van haar werden, waren ook altijd -in wisselende samenstelling- familieleden van harte welkom. Samen met Thea en mijn moeder heb ik daar menigmaal tantes, neven en nichten mogen ontmoeten. Velen van hen kom je in dit foto-overzicht tegen.
Fotoalbum
De stamboom is vervaardigd met www.familysearch.com Zou je de stamboom in zijn geheel willen inzien stuur me dan een mailtje.
Volgens de overlevering komen de Augensteins uit Duitsland (Düsseldorf - Rheinland-Pfalz). Maar wanneer en door wie destijds de reis naar Nederlands-Indië is ondernomen is niet bekend. De stamboom is in elk geval terug te voeren tot ene Johan Augenstein (mijn oud-vader), geboren in 1828. Hij overleed in 1874. Het is niet bekend wie zijn echtgenote was maar zij kregen samen twee kinderen: Jacob en Elisabeth. En met hen begint mijn/ons verhaal.
Mijn / onze Oud-vader
Klik op het kopje/fotootje en je linkt door in het stamboom-overzicht. Fotoalbum spreekt voor zich en het boompje brengt je naar een voorgaande pagina.