De Smeetsgroep - een limburgse familiesite
Elly Stassen. Elly, studeerde in Groningen medicijnen maar was geregeld thuis. Met Elly hebben we door de jaren heen het meeste contact gehouden. Temeer omdat ze op een gegeven moment arts werd op de Augustinusstichting in Gennep. In het begin woonde ze in Gennep op een flatje maar later is ze naar Milsbeek verhuisd in een riante woning. Trouwpartijen, familiefeestjes maar ook de minder leuke dingen zoals begrafenissen, Elly was er als ze kon wel bij. Verjaardagen van al onze familieleden en kinderen worden door Elly trouw bezocht. Ze heeft denk ik wel alle H. Communie’s van de neven en nichten meegemaakt. En later hun bruiloften, geboorten van de nieuwe loten aan deze Smeets-tak.
Toen ons pap en mam 25 jaar getrouwd waren
en toen ons mam 80 jaar werd (2007)
Ik herinner me dat ze een keer naar mijn verjaardag zou komen toen wij in Reuver woonden. Aangezien mijn verjaardag op 1 november is (Allerheiligen) heeft heel Duitsland dan vrij. Normaal is dat in Nederland geen probleem maar Venlo is dan compleet geannexeerd door onze Oosterburen en er is dan geen doorkomen aan. Zo ook die bewuste verjaardag. Maar wie komt dus toch met de door mij zo begeerde kwarktaart aanzetten, na behoorlijk in de file gestaan te hebben? Precies, Elly. Zelfs een Duits leger toeristen kon haar niet tegenhouden. Na haar pensioen bleek dat ze het werken toch niet helemaal kan laten. Dus een klein aantal uren is ze nog te vinden in Nijmegen waar ze les geeft aan de HAN.
Op 18 augustus 2008 is Elly op 68-jarige leeftijd overleden. Het zal voor mij, maar ongetwijfeld voor heel veel anderen, een vreemde verjaardag zijn zonder deze vaste trouwe gast met in mijn geval, de kwarktaart.