De Smeetsgroep - een limburgse familiesite
René Smeets - De Smeed oet Maasbrach-beek. Van zijn zoon Chretien ontving ik bijgaande stukjes "historie". Op 25-04-1924 gaven René Smeets en Josefien Hecker elkaar het 'Ja-woord'. Dat hierbij familie aanwezig was, moge duidelijk zijn. Smeetsen houden van een feestje. En natuurlijk was er tijd voor een "statie-portret". Klik op de inzet voor een “wie is wie-vergroting”.
links:  René "de Smeed" in de smederij voor een demonstratie aan leerlingen van de klas van Chretien (ca. 1984). rechts: schilderij van zijn neef (mijn oom) Frans.
Rene's vakmanschap en sociale bewogenheid blijkt uit het kranteknipsel. René overleed op de gezegende leeftijd van 91 jaar.

top

Zij kregen 6 kinderen: Pierre, huwde Mien Kessels Zus (Mia) overleed op jonge leeftijd, 16 jaar Chretien, huwde Mia van Montfort Lies, huwde W. Franssen Mathieu, huwde J. van Montfort Truus, huwde W. de Bot Josefien overleed in 1982.
De twee pagina's uit het kasboek van zijn smederij tonen aan dat René een zeer punctueel en nauwgezet man was. Je komt in het kasboek zaken tegen die vandaag de dag niet meer gekend zijn bij de jeugd (carbid) Voor een blik op deze 2 pagina’s klik op de afbeelding. De Chretien Stassen (schoonbroer) waar sprake van is, is getrouwd met Maria Smeets, waarover op haar eigen pagina meer en die ik (Sjef - webmaster) mijn hele leven gekend heb.